Η Tazlab είναι μια ομάδα αρχιτεκτόνων που μοιράζονται το ίδιο πάθος για δημιουργία εμπνευσμένων, διαχρονικών χώρων για όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΙΔΡΥΤΗΣ

Πριν αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην αρχιτεκτονική, ο Χρήστος Παπαγεωργίου (Τίτο) απέκτησε πτυχίο στο marketing στο ACT, Θεσσαλονίκη. Ύστερα από ένα μικρό διάστημα στη Φλωρεντία, όπου μυήθηκε στην αρχιτεκτονική, συνέχισε το ταξίδι του στις ΗΠΑ, όπου αποφοίτησε από το ASU με Bachelor στην Αρχιτεκτονική Τοπίου και Πολεοδομία. Εκεί, στην Αριζόνα, διαμόρφωσε την αντίληψή του για τον χώρο και τον σχεδιασμό. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, φοίτησε και απέκτησε δίπλωμα αρχιτέκτονα μηχανικού από το ΑΠΘ. Επέκτεινε τις γνώσεις του ατη βιοκλιματική αρχιτεκτονική παίρνοντας μέρος στο “EMRE”, στην Αθήνα. Είναι εγγεγραμμένος & μάχιμος αρχιτέκτονας από το ΄98, όπου μπήκε στην οικογενειακή επιχείρηση Macon Group, στον τομέα των κατασκευών. Ταυτόχρονα με τον σχεδιασμό και την επίβλεψη απέκτησε εκτενή πείρα στο project managment και στην οργάνωση και έλεγχο μικρών & μεγάλων έργων. Το 2008 ίδρυσε το ανεξάρτητο αρχιτεκτονικό εργαστήριο Taz. Επιβλέπει κάθε έργο της Tazlab, από την κεντρική ιδέα και τα πρώτα σκίτσα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, εξασφαλίζοντας ότι ακολουθείται μια δημιουργική διαδικασία που οδηγεί σε ένα άρτιο τελικό αποτέλεσμα.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΛΤΑ

Partner

Η Ιωάννα εντάχθηκε στην ομάδα της Tazlab το 2008, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τεχνικό Ινστιτούτο Αθηνών (ΤΕΙ) στο τμήμα του Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων, και αφού απέκτησε δίπλωμα αρχιτέκτονα μηχανικού στο ΑΠΘ. Από τότε έχει σχεδιάσει και επιβλέψει διάφορα έργα εσωτερικών χώρων. Στην ομάδα μας είναι η υπεύθυνη των εσωτερικών χώρων και διακόσμησης, ερευνώντας, οργανώνοντας και επιβλέποντας έργα καθ’όλη τη διαδικασία παραγωγής τους.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΚΙΜΩΝ ΛΟΥΪΖΗΣ

Ο Κίμων συνεργάζεται με τον Τίτο από το 2006. Κατέχει δίπλωμα αρχιτέκτονα μηχανικού από το ΑΠΘ, masters από το ΑΕΠ στον Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό Φωτισμού και masters από το ΑΕΠ στον περιβαλλοντολογικό Σχεδιασμό Πόλεων και Κτιρίων. Είναι επίσης Ενεργειακός Επιθεωρητής ΥΠΕΚΑ. Έχει συμμετάσχει σε αρκετούς εθνικούς και διεθνής διαγωνισμούς αποκτώντας πολύτιμη πείρα στον σχεδιασμό Έργων μεγάλης κλίμακας. Στην ομάδα μας έχει σχεδιάσει και επιβλέψει ένα μεγάλο φάσμα έργων, προσφέροντας ακούραστα τις γνώσεις του και το ταλέντο του.

ΓΙΩΤΑ ΚΑΠΛΑΝΗ

Η Γιώτα κατέχει πτυχίο αρχιτεκτονικής από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας από το 2005 και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην «Συλλογική Στέγαση”, από το ETSAM στη Μαδρίτη, το 2007. Συνεργάστηκε αρχικά με τον Τίτο και την Tazlab από το 2008 έως το 2015, όντας ουσιαστικό μέλος της ομάδας σε κάθε έργο. Συνεχίζει να είναι πολύτιμη συνεργάτης μέχρι σήμερα σε πολλά έργα. Έχει αποκτήσει διεθνή εμπειρία δουλεύοντας στην Ισπανία και στις ΗΠΑ, συνεργαζόμενη με αρχιτεκτονικά γραφεία για τον σχεδιασμό χώρων κατοικίας, νοσοκομείων, ξενοδοχείων, εστιατορίων και εμπορικών κέντρων.

ΣΟΦΙΑ ΔΑΜΙΑΝΙΔΟΥ

Η Σοφία είναι αρχιτέκτονας μηχανικός και computational analyst. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Α.Π.Θ. και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της σε data analysis και computation στο UCL. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας μας, συμμετέχοντας σε όλες τις φάσεις της σχεδιαστικής διαδικασίας, από το σχέδιο ως την παρουσίαση έργων και την ερευνητική διαδικασία.

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Ο Κλεάνθης κατέχει δίπλωμα αρχιτεκτονικής από το Πανεπιστήμιο της Βενετίας. Εγγεγραμμένος αρχιτέκτονας από το 1985, μαζί με την ομάδα του, έχει συνεργαστεί με μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες και έχει διακινήσει και εκπονήσει άνω των 300 οικοδομικών αδειών όλων των κατηγοριών. Συνεργάζεται στενά με τον Τίτο και την Tazlab από το 2006, προσαρμόζοντας τα αρχιτεκτονικά μας σχέδια στους πολεοδομικούς κανονισμούς και οργανώνοντας όλα τα δημόσια απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση κάθε είδους άδειας. Υποστηρίζει πολεοδομικά κάθε έργο της Tazlab καθ’όλη τη διάρκεια παραγωγής του μέχρι την τελική άδεια λειτουργείας του.

ΠΑΝΟΣ ΤΣΟΠΕΛΑΣ

Ο Πάνος είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός από το ΑΠΘ. Κατέχει, επίσης, πιστοποιητικό Business Programm από το πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Εργάζεται στον κατασκευαστικό κλάδο από το 2000, έχοντας αποκτήσει μεγάλη πείρα στο project managment, στην κατασκευή και στο εργοτάξιο σε ένα μεγάλο φάσμα έργων. Από το 2015 ο Πάνος και η ομάδα του έχουν αναλάβει, οργανώσει και επιβλέψει την κατασκευή των περισσότερων έργων μας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΑΚΗΣ

Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ το 1998. Διαθέτει δύο Μεταπτυχιακούς Τίτλους Ειδίκευσης στον τομέα των αντισεισμικών κατασκευών (Α.Σ.Τ.Ε Α.Π.Θ. και Σ.Μ.Α Ε.Α.Π). Έχει 20ετή εμπειρία σε μελέτες φέρουσας κατασκευής κάθε τύπου και υλικού (γεφυροποιία, προκατασκευή, προεντεταμένο και οπλισμένο σκυρόδεμα, χάλυβας και σύμμικτες κατασκευές, ξύλο κτλ). Συνεργάζεται στενά με τον Τίτο και την Tazlab από το 2010, προσαρμόζωντας πάντα τη στατική του μελέτη σεβόμενος τις αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες του κάθε έργου.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΗΜΟΥ

Η Χριστίνα, κατέχοντας πτυχίο οικονομικών από το ΑΠΘ, είναι υπεύθυνη για τα λογιστικά του γραφείου. Επίσης, αναλαμβάνει τη σύνταξη των συμφωνητικών και τη διεκπαιρέωση της επικοινωνίας και των οικονομικών με τους συνεργάτες μας.

THE WAY WE WORK

ΕΜΠΝΕΥΣΗ

Στην αρχιτεκτονική μας, η έμπνευση προέρχεται από ένα ευρύ φάσμα εμπειριών της ζωής και από μια ατελείωτη ποικιλία μορφών και ιδεών που συναντούμε στη φύση. Μ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε μορφές και χώρους που μπορούν να είναι τόσο μοναδικοί και διαχρονικοί, όσο η ίδια η φύση και η ζωή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Προσεγγίζουμε τα έργα μας με σφαιρικό τρόπο. Δημιουργούμε μια ειδικά αφοσιωμένη ομάδα για κάθε έργο, η οποία συμπεριλαμβάνει όλες τις ειδικότητες μηχανικών, αρχιτεκτόνων , σχεδιαστών, καθώς και εξειδικευμένους επαγγελματίες για τη διαχείριση των απαραίτητων εγγράφων. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Επιπλέον, σας προσφέρουμε προσωποποιημένο σχεδιασμό, ακολουθώντας τις ανάγκες σας, παρέχοντας στο χώρο σας την δική του προσωπική ταυτότητα. Παράλληλα, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην ενεργειακή απόδοση και τον οικολογικό σχεδιασμό, υιοθετώντας την νοοτροπία αυτή σε ολόκληρη την κατασκευαστική διαδικασία.

ΕΠΙΒΛΕΨΗ

Δίνουμε ζωή στα σχέδια μας κατασκευάζοντας οι ίδιοι τα έργα μας. Επιβλέπουμε, φροντίζουμε και προστατεύουμε τις ιδέες μας σε όλη τη διαδικασία κατασκευής. Εφαρμόζουμε την εμπειρία μας αυτή σε κάθε νέο έργο ερευνώντας και παράλληλα αναζητώντας σύγχρονους τρόπους εφαρμογών.